Net-help.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ubuntu

Farvel for denne gang

Min tid med distributionen ubuntu er vist omme for denne omgang, dette er der flere grunde til, men jeg har i en længere periode brugte ubuntu som desktop os, nu har linux mint (debian variant) fundet sin vej ind på mine bærbare.

Jeg har lavet enkelte maskine med unity desktoppen over det sidste år, men jeg har aldrig fundet mig selv til rette, vil godt kunne finde på at lægge ubuntu på en anden persons bærbar, hvis personen skulle "prøve" linux verdenen, men ikke til mig selv.

Debian squeeze / kfreebsd samt linux mint er vist det jeg vil forsætte med, dog har de 2 sidste distributionen det kedelige problem at ikke kan pxe installeres via pxelinux.


 

VLC DVB-T streamning

Så er der igen tid til Tour i TV og som de seneste år er det folk i min omgangskreds som har ønsket at få opsat en "streamning" server sådan de kan arbejde og følge lidt med ved siden af.

Jeg lavede sidste år en guide her på siden omhandlende et sådan setup, her er så en opdatering som får det til at virke på en ubuntu 10.10 installeret T60 Bærbar.

Guiden jeg lavede sidste år, kan findes her: http://www.net-help.dk/index.php/ubuntu/111-vlc-stream-tv2 og her: http://www.net-help.dk/index.php/ubuntu/115-restreaming-med-vlc

Jeg bruger stadig Ubuntu frem for debian som streamnings master, kva. ubuntu understøtter codex som man selv skal compile ind hos debian.

Det primære som har drillet i år er faktisk ikke hardware og codex, men min gamle dokumentation over sende master og frequenser, hvilket var gav en del libdvbpsi fejl, hvilket skyldes at jeg prøvede at fange den forkerte sender, silkeborg senderen er åbentbart gemt lidt væk, så det blev viborg sender som skulle benyttes i stedet for.
sender, mux og frekvenser kan findes her : http://digitalt.tv/tv-frekvenser-dvbt-nettet-danmark/ 

Dertil skulle jeg bruge en ny parameter for at få min DVB-T tuner til at køre, nemlig :dvb-budget-mode

Restreamning virker nu fra shell.

vlc -vvv -I dummy  dvb-t:// :dvb-frequency=626000000 :dvb-bandwidth=8 :program=212 :dvb-budget-mode  :dvb-adapter=0 --sout '#transcode{vcodec=DIV3,vb=2048,scale=0.55,acodec=mp3,ab=32,channels=2}:std{access=mmsh,mux=asfh,dst=:8080}


Opdatering oven på en god tour:

Jeg endte med at sætte lyd kvaliteten op på streamen til 128, da mange egnetlig blot sad og hørte turen mens de arbejde.

vlc -vvv -I dummy  dvb-t:// :dvb-frequency=626000000 :dvb-bandwidth=8 :program=212 :dvb-budget-mode  :dvb-adapter=0 --sout '#transcode{vcodec=DIV3,vb=2048,scale=0.55,acodec=mp3,ab=128,channels=2}:std{access=mmsh,mux=asfh,dst=:8080}

Jeg satte også en ekstra kasse op som folk kunne koble sig på, faktisk var den den workstation jeg brugte i 2010, de blot blev opdateret, hus at det ikke er nødvendig at "retrancode" denne stream før det sendes ud.

vlc -vvv -I dummy  mmsh://server.ip --sout ':std{access=mmsh,mux=asfh,dst=:8080}

Det eneste problem jeg har oplevet er at efter omkring 20 timers streamning falder lyden af DVB-t, hurtig start og stop af streamning løser problemet.
Jeg ved ikke om det er et CODEX problem eller VLC bug.

Andre udfrodringer, er rettigheder til video devices, hvilket er påkrævet for at streamingen kan startes direkte fra commandline, ellers skal der være en bruger logged på desktop på maskinen...Last Updated on Monday, 25 July 2011 20:14
 

Opsæt Ubuntu 10.10 til at gå på MS VPN

Et par simple screen shots af hvordan en Ubuntu 10.10 desktop maskine kan sættes op til at lave en VPN forbindelse til en Microft Server.

network connections

Hvis dette punkt ikke kommer frem så skal følgende pakke installeres.
sudo apt-get install network-manager-pptp

bruger informationer

Jeg har oplevet at hvis man benytter NT Domain feltet til at angive domain istedet for user name feltet med domain\brugernavn syntax, så fejler forbindelsen.

auth metode

Herefter er det blot at forbinde sig til vpn serveren :-) 

Archos 9 - Ubuntu 10.10

Jeg kan læse rundt på nettet en del personer har udfordringer med at få deres Archos 9 Touch skærm til at køre på Ubuntu 10.10.

Løsningen for mig var at downloade denne driver fra Ubuntu's forum og kopier den nye driver til /usr/lib/xorg/module/input

Driver kan hentes her: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1611732

Et par gode installations Guides kan findes her: http://www.ossramblings.com/installing-ubuntu-archos-9-tablet og her  http://starlitpages.com/?p=488

 Den køre faktisk rigtig fornuftig, med ubuntu :-)

Last Updated on Thursday, 16 December 2010 09:38
 

BEEP fra shell

Jeg har en lille specielt opgave på mit bord

Installer en lille linuxbox som vil få tilkoblet 2 webcams, der skal hver 1 minut tage billeder af et byggeri, som skal forgå over de næste 5 måneder.

Da det er en byggeplads maskinen bliver smidt ud på, er der pt. ingen netværk og der bliver ingen mulighed for at få tilkoblet skærme eller andet udstyr på.

Derfor har jeg i tankerne at lave en audio tjek på at der nu tages billeder og maskinen virker.

Dette kan gøres ved shell kommandoen BEEP

sudo apt-get install beep

sudo modproble pcspkr

herefter kan man fra en shell blot skrive beep og pc speakeren vil larme.

Billede delen klares via uccapture som jeg skrev lidt om for et par dage siden.

beep's man side kan ses her: http://manpages.ubuntu.com/manpages/hardy/man1/beep.1.html


Last Updated on Thursday, 09 December 2010 07:58
 
Page 1 of 5