Net-help.dk

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
HardWare

Mikrotik mAP2n + ZTE MF823

Mit seneste lille aftens projekt, "mobil router" til når vi er på tur, sådan at ungerne også har lidt internet når vi er i Campingsvognen.

Jeg kunne egentligt blot have købt et færdig produkt pris, 500 til 1500 kr, men jeg ville gerne gøre det muligt for at kunne lave Ipsec/vpn fra enheden og  hjem, samt kunne tilkoblet en ekstern mobil antænde.

Min løsning blev følgende

Mikrotik mAP 2n pris 300 kr ( pc-lageret.dk )
ZTE MF823   Pris  200 kr (Ebay )

mAP2n + ZTE MF 823

Med det samme jeg tilsluttede ZTE 823 modemet Mikrotik enheden, kom der et LTE1 interface frem.
LTE1 Interfacet skal man huske at tilkoble som et DHCP client, sådan USB modemet, kan levere sin client IP til denne.
ZTE modemet leger egentlig selv netværks enhed, på den måde at den uddeler Ipaddresser til dennes klient på 192.16.0.0/24 netærket
Skal man adminstere zte web interfacet, skal der naturligtvis laves en NAT, sådan man kan gå fra mikrotik 192.168.88.0 netværket til ZTE MF823's 192.168.0.1 web interface addresse.

En hurtig speed test, på det 3G netværk, jeg kom på inde i vores hus, Telmore Data kort.

Speed på ZTE MF823


Speedtest data fra Waoo.dk / OOKLA

waoo speed test
Last Updated on Saturday, 23 January 2016 20:27
 

Linksys EA2700 og DD-WRT

Jeg fik den anden dag, en Linksys EA2700 med hjem fra noget familie.
En fin enhed med 2.4 ghz + 5ghz wifi, wan port + 4 stk 1gbit porte, som sådan havde jeg ikke noget at bruge enheden til, men jeg mindes da jeg en overgang så på dd-wrt læste noget om at enheden var understøttet, en hurtig søgning på nettet og jeg fik dette bekræftet.
En af de førte og bedste side beskrivende hvordan denne enhed kan loades med dd-wrt var denne http://haeberling.blogspot.dk/2014/11/installing-dd-wrt-on-linksys-ea2700.html

OBS. før man kaster sig ud i at omdanne en EA2700 til at køre med DD-WRT, skal med vide at 5ghz ikke virker under DD-wrt, som jeg kan se har det ikke virket de sidste 2 - 3 år og det virker forsat ikke i build dd-wrt-28846-ea2700.trx  som er fra start januar 2016.

Derudover ser det udtil at enheden køre fint stabilt med ovenstående firmware, jeg har for sjov leget med nogle forskellige konfigurationer.

 

Ipad Air Repair

Lidt om processen med at få udskiftet glasset på en Ipad Air (1g).

Bestilling af reservedelen, gjore jeg i England hos replacebase.co.uk  betaling via paypal.
Bestiller man vare Tirsdag aften eller onsdag formiddag er de ofte leveret fredag.

Jeg købte ny glas incl homebuttom i samlet kit, sådan det blot var en udskiftnings opgave, til ca 230 kr. + forsendelse

Gå på Ifixit.com og find en guide over hvordan du udskifter den del, f.eks glas eller lcd og studere billerderne nøje, f.eks læg meget mærke til metal overfladerne, hvor glasset er limet imod, alternativ er der også mange fine vidio guides på youtube, men ifixit.com finder jeg god, da de angiver hvor man skal være lidt forsigtig, hvilke skruer som tilhørre hvilke huller, dvs. man har mulighed for at forberede operationen bedst muligt, det er trosalt 3000+ kr man sidder og skruer på.

Jeg har på ebay købt i Iopener, hvilket jeg mistænker blot for at være en aflang pose med ris i, men den er god til at lægge lags kanterne for at få varmet limen op, så denne bliver mere blød og glasset kan fjernes.
Vær tålmodig med at få varmet limen op, det tager tid, er man for agressiv så splintres glasset blot i kanten og det gør IKKE opgaven nemmere.

Er glasset revnet, skal hele glasset tabes til med bred pak-tabe, ellers kan man være sikker på at det splintres endnu mere, og som jeg kan det ende med at også koste en ny LCD ( 600 kr ) da et lille stykke glas kom lidt i klemme mellem LCD og det glas jeg afmonterede.

For at få alt lim væk, skal man igang med vatpinne og Rense benzin, sådan man får en ren flade at lime imod.

Skal LCD skiftes, så husk at slukke ipad før man går igang, alternativ skal men lave en Reset (homebutton + power i 30 sekunder, eller sådan noget) når ny LCD og glas er på plads.

Husk at afmonter den lille metal plade som er limet på LCD's connector stik, pladen sidder med 3 skruer ned i Ipaden, men som helhed hjælper denne også med at holde 2 andre stik på på plads som går til glasset modulet.

Være realistisk, er der en lokal butik som kan klare denne operation for 800 kr. er det et "klogt" valg.... med mindre man anyway har interassen og værktøjet.

Last Updated on Friday, 28 August 2015 13:52
 

Dell R710 - Perc 6I - disk replacement

Jeg har på det seneste arbejdet lidt med en Dell R710 server med en Perc 6i Raid controller.
seneste opgave var at udskifte en række harddiske i denne, da det første sæt begyndte at fejle.
Førsøg et var at udskifte de første dell diske til WD RE WD2000FYYZ 2TB SATA6 64MB 7200RPM, men det ser nu udtil at det var en meget dårligt valg, for på blot 3 dage er disken blevet meldt som Predicted failed og jeg har masser af "Storage Service" informationer i min system log.

Unexpected sense. SCSI sense data: Sense key:  3 Sense code: 11 Sense qualifier:  0:  Physical Disk 1:0:5 Controller 0, Connector 1

Controller log file entry:  Physical Disk 1:0:5 Controller 0, Connector 1

The Patrol Read corrected a media error.:  Physical Disk 1:0:5 Controller 0, Connector 1

samtidig lyser led nu for denne harddisk orange, med "predicted failed" koden.Unexpected sense. SCSI sense data: Sense key:  3 Sense code: 11 Sense qualifier:  0:  Physical Disk 1:0:5 Controller 0, Connector 1  events er begyndt kort tid efter at disken er sat i og The Patrol Read corrected a media error.:  Physical Disk 1:0:5 Controller 0, Connector 1 er kommer her på 3 dagen.

Last Updated on Saturday, 27 December 2014 16:36
 

RouterOs BlockLists zeustracker

Jeg kigget lidt på hvordan jeg kan beskytte mit netværk mod div. kendte bot'nets og faldt over denne artikel på  nettet, som beskriver hvordan man kan benytte listerne fra dshield, spamhaus med flere til at blokere trafik til og fra problematiske ipaddresser / ip subnets

http://joshaven.com/resources/tricks/mikrotik-automatically-updated-address-list/

Her er min version til at hente og lave en RouterOS.RSC file med indholdet fra https://zeustracker.abuse.ch

#!/bin/sh
 saveTo=.
 now=$(date);
 echo "# Generated $now" > $saveTo/zeustracker.rsc
 echo "/ip firewall address-list" >> $saveTo/zeustracker.rsc
 wget -q -O - https://zeustracker.abuse.ch/blocklist.php?download=ipblocklist | awk --posix '/^[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}/ { print "add list=blacklist address=" $1 " comment=zeustracker";}'  >> $saveTo/zeustracker.rsc

 

Last Updated on Friday, 25 April 2014 10:24
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 3